Viivi Wanhalinna


 

Haaveissa kestävämpi ja vastuullisempi ruokaketju 

Tuon blogissani esille erilaisia näkökulmia vastuulliseen ruuantuotantoon. Toivon, että kirjoitukseni herättävät sinut pohtimaan ruokasi alkuperää ja sen tuottamiseen käytettyjen resurssien määrää. Ehkä arvostat ruokaasi lukemasi jälkeen enemmän tai kauhistut, miten se on tuotettu. 

Kuluttajina meille on annettu paljon vastuuta ja valtaa ostopäätöksissä, mutta ei tarpeeksi tietoa vastuullisten valintojen tekemiseksi. Näkökulmia ruuantuotantoon on monia ja usein on mahdotonta sanoa, mikä valinta on toista parempi. Välillä on parempi jättää kokonaan ostamatta.

Olen elintarviketieteilijä ja elintarviketeollisuuteen liittyvät vastuullisuusteemat ovat kotikenttäni. Suurimmat elintarviketuotannon ympäristö-, sosiaaliset ja taloudelliset vaikutukset tapahtuvat kuitenkin alkutuotannossa. Näistä vaikutuksista haluan tietää lisää ja nyt opiskelen niitä blogissani. Pyrin perustamaan kirjoitukseni aina ammatillisiin ja tieteellisiin lähteisiin. Toivottavasti sinäkin opit kanssani!  

Aiheeni ovat avoimia keskusteluille. Olisi ihanaa, jos uskaltaisit tuoda omat näkemyksesi ja kokemuksesi kommenteissa esille!


Terkuin Viivi Wanhalinna

Löydät minut myös "Mistä mun ruoka tulee" -aiheen parista Instagramista @viivi.wanhalinna


Kommentit